Det var i huvudsak tvaa saker vi ville goera i Dunedin - aaka ett gammalt taag upp laengs en gammal jaernvaeg och besoka cholkadfabriken. Det gjorde vi och det var trevligt! :)
Turen paa chokladfabriken var nastan som i Kalle och Chokladfabriken inkl ett "chokladfall" daer de slaepper ner ca ett ton (!) choklad minst 10 meter! Haeftigt och lite aeckligt... ;)
Efter Dunedin styrde vi kosan mot Mt. Cook, Nya Zeelands hogsta berg, men paa vaegen stannade vi bla vid Moeraki Boulders (se bilden nedan) och Oamaru daer vi skulle dricka Whisky (OK, mest Henrik) och titta paa smaa blaa pingviner.
Whiskyn tillverkas inte laengre, utan det som saeljs nu aer det som finns. God var den och vi koepte lite att ha med hem!
Naesta destination var som sagt Mt. Cook och dit kom vi paa foermiddagen. Vaedret var fantastiskt och vi tog en lite dagstur som visade sig vara lite tuffare aen vi taenkt oss i vaermen och det blev ju inte baettre av att vi hade lite lite vatten med oss. Men det gick bra och vi hade en fantastisk lunchpaus uppe vid en fin liten alpin tjaern. Trots att vi var saa naera alla glaciaerer blaaste det vaeldigt varma vindar. Paa kvaellen kom Kea-papegojjor paa besoek och daa gaeller det att haalla koll paa sina prylar, annars biter de soender dem!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar